ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Analogio3

Οι Συνέργειες Πολιτισμού και ο Πολυχώρος VAULT παρουσίασαν στις 6, 7, 8 και 13, 14, 15  Απριλίου 2022 το “OUTREACH PROJECT”, μια μοναδική πρωτοβουλία που προάγει το νεοελληνικό θεατρικό έργο και αναδεικνύει καίρια ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ενθάρρυνσης της ορατότητας και της κοινωνικής αποδοχής.

Συγκεκριμένα, μέσα από έξι πρωτότυπα θεατρικά έργα νέων δημιουργών, διερευνήθηκαν ζητήματα έμφυλης ταυτότητας και σεξουαλικότητας, σωματικών και ψυχολογικών προκλήσεων, εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας και ισότητας των ευκαιριών. 

Τα έργα νέων συγγραφέων που παρουσιάστηκαν είναι αποτέλεσμα του τρίμηνου δημιουργικού εργαστηρίου θεατρικής γραφής που επιμελήθηκαν, στο πλαίσιο του “OUTREACH PROJECT”, οι διακεκριμένοι δραματουργοί Νίνα Ράπη, Ανδρέας Φλουράκης και Σοφία Καψούρου. Τα έργα επελέγησαν ανάμεσα σε 45 προτάσεις νέων δημιουργών που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση των Συνεργειών Πολιτισμού για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας θεατρικής γραφής που επαναπροσδιόρισε την αποδοχή της διαφορετικότητας ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση.

Τα έξι αυτά έργα παρουσιάστηκαν με τη μορφή θεατρικών αναγνώσεων, ανοιχτών στο κοινό, στις 6, 7, 8 και 13, 14, 15 Απριλίου στη σκηνή του Θεάτρου VAULT, επιχειρώντας να διεγείρουν συναισθήματα και να κεντρίσουν τη σκέψη και τη φαντασία του θεατή. Μετά την ανάγνωση κάθε έργου, ακολούθησε δημιουργικός διάλογος μεταξύ κοινού και συγγραφέα, με συντονιστή των συζητήσεων τον Παναγιώτη Κορδούτη, Καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, της Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων.

Στη συνέχεια, το κοινό μαζί με την Επιτροπή Αξιολόγησης ψήφησαν τα δυο πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα έργα, τα οποία παρουσιάστηκαν τον Μάιο σε θεατροποιημένη μορφή σκηνοθετημένων αναλογίων, με την επιμέλεια των σκηνοθετών Δημήτρη Καρατζιά και Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Το “OUTREACH PROJECT” τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής, υπό την επιμέλεια του Κώστα Θεωνά, καλλιτεχνικού διευθυντή των Συνεργειών Πολιτισμού. Υλοποιείται με τη συνεργασία του Πολυχώρου VAULT, του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και του εκδοτικού οίκου “AΠΑΡΣΙΣ”, που θα εκδώσει τα δύο επικρατέστερα έργα σε έντυπη μορφή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ VAULT

ΩΡΑ: 18:00 ME 20.00

Τέταρτη 6/4 – Ειρήνη Δερμιτζάκη – “Trans-Port

Πέμπτη 7/4 – Αγγελική Τριανταφύλλου – “Λευκή Πόλη

Παρασκευή 8/4 – Ευαγγελία Γατσωτή – “Έλινορ και Φράνσις

Τέταρτη 13/4 – Ανατολή Τσακαλίδου – “Όλη Αυτοί Οι Εαυτοί / Όλοι Αυτή Η Εαυτή

Πέμπτη 14/4 – Γεωργία Αγγουριδάκη – “Καναρίνι Χρώμα Γαλάζιο

Παρασκευή 15/4 – Δημήτρης Φούτσιας – “Το Χιόνι στα Δόντια μου

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε για τις κρατήσεις σας, με ελεύθερη είσοδο: 213 0356472 / 6951832070 (11:00-14:00 & 17:00-21:00)

Ταυτότητα Εκδήλωσης